Richard Crudo-ról a filmrendezői szakmában még 2009 előtt egyáltalán nem lehetett hallani, ugyanis eredetileg - szakmáját tekintve - operatőr. A szakmai tekintélyek bánatára nem maradt a kaptafánál, és megrendezte minden idők legigénytelenebb, legnevetségesebb, legösszefüggéstelenebb, legidiótább alkotását, amiben valaha Steven Seagal játszott. Igaz, Seagal a 2000s évek második felében már aligha játszott olyan filmben, amire egyáltalán azt lehetett volna mondani, hogy "Elmegy!"; de ez kegyetlen rossz.

A film röviden arról szól, hogy a világvége után vámpírok lepik el a Földet, de már ők is csak elvétve találnak maguknak élő embert, akikből lehetne egy kis vért "csapolni". (Kérdem én; ha már eljött a világvége, akkor mit keresnek a Földön egyáltalán élőlények? A világvége nem arról szól, hogy vége van a földi életnek? Na, mindegy, ne legyünk ennyire szőrszálhasogatóak...) Egy Tagart nevezetű fószer (akit alakít Seagal mester) összegyűjt pár exkatonát, akikkel elmegy lemészárolni a kegyetlen vérszívókat. Túlélők egy maroknyi csapata egy elhagyatott kórházban rekedt, akiknek Tagart, a kardforgatás nagy mestere az egyetlen reményük, ám ő jól tudja, a fertőzésnek csak egyetlen ellenszere van: a halál... Nos ez a filmrendező akkora őstehetség, hogy egy ilyen egyszerű faék sztorit képes volt úgy megírni, hogy a végére abszolút elfelejtette az elejét; az elején az egész világot elárasztották a vámpírok, néhány túlélő keres menedéket egy kórházban. A film végére, amikor az alakváltó F-14-esek - amik olykor F-16-sok, de azért egy kicsit F-18-asok is -, lebombázzák a kórházat - ami felrobbanása után helikopterré változik -, a parancsnok elégedetten közli, hogy jó volt, mehetünk haza... Na, álljunk meg! Haza? De hát nem világvége után vagyunk? És nem úgy volt, hogy az egész világot elárasztották a vámpírok? Hova akarnak ezek haza menni? A katonai bázis előtt meg egy út van, ahol járnak az autók... Szóval mindenesetre súlyos darab! 

Ennek ellenére viszont nagyon jól szórakoztam rajta. Ritka faj vagyok, ugyanis élek-halok a "Zs" kategóriás filmekért, és ez meg ebből a szempontból egy remekmű! Ilyen elcseszett egy filmet még életemben nem láttam! 

 

 

 

Értékelés: 4/10 (mert voltak benne bunyós részek is :D)

A bejegyzés trackback címe:

https://moviessurvey.blog.hu/api/trackback/id/tr53362199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása