A Revolver - hasonlóan A Ravasz, az Agy, és két füstölgő puskacsőhöz, a Blöffhöz, vagy a Spílerhez - szintén egy gengszter film, bár nem az a tipikus Guy Ritchie film, amiben a hangsúly a vicces dumákon, a vígjátékon van, hanem inkább a történeten. 

Jason Statham alakítja Jake Green-t, a főállású szerencsejátékost és szélhámost, aki az utolsó 7 évét börtönben töltötte egy olyan bűnért, amit nem is követett el. Egyedül a bosszú hajtja, a gengszterfőnök és kaszinótulajdonos Dorothy Macha-n (Ray Liotta) akarja megtorolni az őt és családját ért sérelmeket. Amióta kiszabadult, azóta a börtönben tanult formula segítségével verhetetlen a kaszinókban és bármilyen másik játékban (pl.: sakk). Szabadulása után nem sokkal találkozik két titokzatos karakterrel, Avi-val (André 3000) és Zach-kel (Vincent Pastore) és beindul a fordulatokban gazdag macska-egér játék, ahol mindenki átver mindenkit. A Revolver nem könnyű film, sok figyelmet és gondolkodást igényel. Sokan megint egy Blöfföt vártak Ritchie-től, azonban Shyamalan-hez hasonlóan ő nem akarta ugyanazt a lapot sokadszor megjátszani, a nevetések helyett inkább a gondolkodást helyezte előtérbe, a nagyközönség azonban nem igazán értette, és a "nép" frusztráltságából adódóan teljesen lehúzta a filmet, mondván, hogy semmi értelme nincsen, érthetetlen, követhetetlen, stb., Anglián kívül nem is nagyon mutatták be sehol. Persze, van a másik oldal, amely teljes mértékben "túlhypolja" a filmet, hogy ezt egyszeri nézés után nem lehet 100%-ig megérteni, nagyon nagy értelmi magaslatokba utaztat el a film, stb. Kérem szépen, nem! Valóban nem egy könnyű film, és tényleg egy jól sikerült alkotás - én személy szerint szeretem, ha egy filmen gondolkodni kell -, de nem egy annyira bonyolult film, mint ahogyan azt páran hangoztatják. Be kell ismernem viszont, hogy a plot nagyon szépen fel van építve, a film végén szereplő mondanivaló is nagyon tetszik. A színészek nagyon hitelesen játszanak benne, talán azt is megmerem kockáztatni, hogy Jason Statham ebben a filmben alakítja a legnagyobb szerepét (nem is gondoltam volna még ezelőtt, hogy Statham ilyen jó színész is tud lenni). A Revolver képi világa hibátlan, utoljára hasonlót az Oldboy-ban láttam. Tökéletes képi világhoz ütős kis zene is tartozik.

Akik a szórakozás mellett nem lusták az agyukat is használni, azoknak hosszas gondolkodni valót adhat a Revolver, de a gengszterfilmek kedvelői is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele, mert a film több szinten működik. Minden esetre érdemes megnézni, jó kis film lett.

 

Értékelés: 9/10

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviessurvey.blog.hu/api/trackback/id/tr632796742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása